În ședința Consiliului Județean Teleorman, desfășurată marți, 30 martie 2021, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede ( TBC) a solicitat, printre altele, transformarea postului de „economist IA”, din cadrul Biroului Aprovizionare, Transport, Administrativ, în „asistent medical”, în cadrul Ambulatoriului integrat.
Această solicitare nu a fost aprobată,din motive obiective.
Astfel, consilierii județeni liberali au votat împotriva transformării postului, practic desființarea acestuia, deoarece nu se justifică înființarea unui post de asistent, în acest mod, având în vedere că la Spitalul de Pneumoftizioligie există 39 de posturi vacante, care pot fi folosite pentru angajare/redistribuire personal, deci nu este necesară transformarea solicitată.
La Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede, din totalul de 163 posturi aprobate în structura organizatorică, in prezent, sunt ocupate doar 124.
Mai mult decât atât, domnul manager solicită transformarea postului de „economist” în post de „asistent medical’, în cadrul Ambulatoriului integrat, invocând Ordinul Ministrului Sănătății nr.1312/2020, care nu are nici o legătură cu Ambulatoriul de specialitate integrat în cadrul spitalului.
Managerul Spitalului de Pneumoftiziolologie cere transformarea unui post, pe repede înainte, deși domnia sa încă nu are un contract încheiat cu C.A.S. Teleorman, pentru funcționarea Ambulatoriului, acesta fiind primul pas în cazul unui astfel de demers .
Nu putem cere transformarea unui post, ca la piață, fără discuții prealabile, absolut necesare pentru a înțelege motivele prezentate de domnul manager.
În plus, deși este prevăzut în structura Spitalului de Pneumofiziologie, acest serviciu nu mai funcționează de cel puțin 10 ani. Patologia care ar putea fi tratată în ambulatoriu, poate fi tratată și prin spitalizare de zi sau spitalizare continuă, deoarece bolnavii post covid au nevoie de proceduri speciale de recuperare medicală respiratorie.
Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede, potrivit datelor, nu funcționează la capacitate maximă, așa cum în mod fals susține domnul manager, iar cadrele medicale nu sunt supraaglomerate în această unitate medicală.
Un bun manager ar putea organiza activitatea acestora, astfel încât să fie acoperită zona de Ambulatoriu, pe care intenționează „să o pornească”.
Prin urmare, necesitatea transformării postului de „economist” în „asistent medical” în cadrul Ambulatoriului nu se justifică.
Un nou post de asistent medical, dacă este absolut necesar, poate fi obținut prin folosirea unuia dintre cele 39 posturi vacante.
Grupul de consilieri județeni PNL Teleorman