Cum se joacă pokerul online

Pokerul reprezinta unul dintre cele mai populare jocuri de noroc. Fiind raspandit si foarte apreciat in intreaga lume, pokerul este cel mai cunoscut joc cu carti. Mai mult decat atat, exista chiar si jucatori profesionisti de poker, care participa la turnee internationale de mare anvergura, dotate cu premii de milioane de dolari.

Pokerul este la baza tot un joc de noroc, dar la care in acelasi timp contribuie foarte mult si experienta jucatorilor si inspiratia. Astfel, in timp, pe masura ce joci poker poti deveni tot mai bun si sa inregistrezi castiguri frumoase.

In cele ce urmeaza iti voi prezenta pe scurt care sunt regulile de baza ale jocului si cum se joaca pokerul pe internet.

Cum poti sa joci poker online?

Daca in urma cu mai mult timp pokerul se juca doar in salile de jocuri stradale sau la intalnirile cu prietenii, acum el este mult mai accesibil. Spun asta deoarece exista multe site-uri pe internet care iti ofera posibilitatea de a te distra la poker online, in compania altor jucatori.

In cazul in care nu stiai deja, piata de gambling online din Romania este in acest moment reglementata de catre ONJN (Oficiul National pentru Jocuri de Noroc). Asta inseamna ca jocurile de noroc se desfasoara sub anumite reguli. Una dintre cele mai importante este aceea ca romanii trebuie sa aleaga doar platformele de jocuri online licentiate.

Asadar, daca vrei sa te distrezi la poker pe internet esti obligat sa alegi un site cu licenta. Nu trebuie sa iti faci griji, deoarece optiunile sunt destul de numeroase. De exemplu, iti poti face un cont Unibet si sa joci poker pe una dintre cele mai apreciate platforme din Romania.

Chiar daca nu ai mai jucat poker pana in acest moment, trebuie sa stii ca regulile acestui joc sunt destul de simple. Le vei intelege usor, iar dupa cateva partide de poker cu siguranta vei deprinde mecanismul de functionare al acestui joc.

Regulile jocului de poker

La poker se foloseste un pachet standard de 52 de carti. La mesele reale de poker exista un dealer care imparte cartile si care practic organizeaza jocul. Pe internet, la majoritatea meselor de poker jucatorii primesc cartile automat. Poti intalni totusi si camere de poker live, acolo unde exista dealeri reali si te vei simti ca intr-un cazino adevarat.

Scopul jocului de poker este ca la finalul rundelor de pariere (despre care iti voi oferi detalii mai jos) sa obtii cea mai buna mana posibila formata din 5 carti. In functie de valoarea mainilor tuturor jucatorilor se stabileste castigatorul partidei.

Toate combinatiile posibile de 5 carti au o anumita ierarhie la poker, pe baza careia se stabileste cine are cea mai puternica mana. Daca 2 sau mai multi jucatori se afla la egalitate, atunci premiul (pot-ul) se imparte in mod egal intre acestia.

O partida de poker presupune mai multe etape, dupa cum urmeaza:

  • Blind – odata ce toti jucatorii s-au asezat la masa, dealer-ul alege un jucator care va detine “butonul”, un termen folosit pentru a indica sensul de pariere la masa. Pentru ca jocul de poker sa aiba o miza de start, primul jucator aflat in stanga butonului trebuie sa plaseze un “Small Blind”, adica un pariu “orb”. Apoi, urmatorul jucator trebuie sa parieze “Big Blind”, adica un pariu a carui valoare este de regula de 2 ori mai mare decat “Small Blind”. In functie de regulile jocului, se poate ca si ceilalti jucatori aflati la masa sa fie nevoiti sa plaseze un pariu “ante”, mai mic decat pariurile anterioare. Dupa aceasta etapa poate incepe jocul de poker propriu-zis
  • Pre-flop – fiecare jucator primeste 2 carti personale, iar dupa impartirea cartilor jucatorii trebuie sa ia o decizie: fold, check, bet, call sau raise (iti voi explica mai jos ce inseamna fiecare in parte). Primul jucator implicat in runda este cel din stanga Big Blind-ului, acesta avand la dispozitie doar actiunile fold, call sau raise
  • Flop – aceasta runda incepe doar in momentul in care toti jucatorii aflati la masa au plasat pariuri de valoare egala in runda anterioara (pre-flop). La runda Flop se impart 3 carti comune cu fata in sus pe masa de joc. Apoi, jucatorii, incepand cu primul jucator aflat in stanga butonului trebuie sa ia decizii
  • Turn – dealer-ul asaza pe masa o a 4-a carte comuna si incepe o noua runda de pariere, la fel ca in etapele precedente
  • River – ultima carte comunitara este asezata pe masa de catre dealer si incepe ultima runda de pariere
  • Showdown – acum toti jucatorii ramasi la masa de joc isi vor arata cartile si vor forma cea mai buna mana posibila din 5 carti, utilizand una sau ambele carti personale. In acest fel se va decide castigatorul pot-ului total

Mai trebuie sa cunosti acum si ce inseamna fiecare decizie pe care o poti lua cand iti vine randul in rundele de pariere:

  • Check – practic nu iei nicio decizie si “pasezi” responsabilitatea la urmatorul jucator; tine cont ca poti da “check” doar daca jucatorul dinaintea ta nu a realizat niciun pariu
  • Bet – daca nu s-a realizat niciun pariu inaintea ta, atunci poti incepe tu parierea, prin actiunea “Bet”, iar urmatorii jucatori vor fi obligati sa parieze si ei (cel putin valoarea pariului tau) pentru a ramane in joc
  • Fold – renunti la cartile din mana si parasesti masa de joc
  • Call – daca jucatorul dinainte ta a plasat un pariu, atunci tu poti da “call”, adica sa plasezi un pariu de aceeasi valoare
  • Raise – plasezi un pariu de valoare mai mare decat cel plasat inaintea ta, de obicei de 2 ori mai mare

In concluzie, chiar daca jocul de poker poate parea mai complicat la inceput, te asigur ca il vei invata destul de rapid. Dupa cateva jocuri il vei intelege pe deplin si vei putea deveni tot mai bun pe masura ce exersezi.

Exit mobile version