Salut demersul CNAIR de lansare a licitației pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru drumul de mare viteză București – Alexandria, un proiect puternic susținut de Guvern, de mediul de afaceri și societatea civilă, pentru că, pe de o parte leagă poli urbani importanți, iar pe de altă parte, asigură o interconectare a zonelor mai dezvoltate cu cele mai puțin dezvoltate.
Drumul de mare viteză este așteptat cu foarte multă speranță, atât de participanții la traficul din sudul României, cât și de locuitorii județelor pe care le traversează, pentru că va determina dezvoltarea economică din regiune, creșterea nivelului de trai, siguranță în circulația vehiculelor și reducerea timpilor petrecuți în trafic.
Teleormănenii vor avea o variantă modernă, sigură și rapidă la DN6, pentru care reluăm lucrările de îmbunătățire a condițiilor de circulație. Proiectele de dezvoltare, modernizare și reabilitare a infrastructurii din #Teleorman sunt prioritare pentru mine și voi urmări, cu toată implicarea și responsabilitatea, derularea și finalizarea acestora.
Programul liberal, început de #LudovicOrban în 2019, la preluarea guvernării, continuă cu proiecte de infrastructură îndrăznețe susținute de guvernul Florin Cîțu și ne vom opri doar atunci când toate promisiunile vor fi transformate în fapte.
Câteva date tehnice:
🔵 Drumul de mare viteză București –Alexandria, cu o lungime de 70 km, traversează județele Ilfov, Giurgiu și Teleorman.
🔵 Contractul pentru Studiul de Fezabilitate este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, având o valoare estimată de 17,695,961 lei.
🔵 Termenul limită până la care se pot depune oferte este 22 iunie 2021. Durata contractului va fi de 17 luni, din care 14 pentru Studiul de Fezabilitate și 3 luni pentru asistența tehnică.
🔵 Pentru obiectivul de investiții Drum de mare viteză București – Alexandria viitorul prestator va realiza o analiză multicriterială pentru alegerea alternativei optime de traseu, în cadrul căreia va propune și va compara minimum 3 alternative de traseu, una dintre acestea fiind reprezentată de traseul avizat în cadrul Studiului de prefezabilitate elaborat pentru Autostrada Sudului în anul 2013.
🔵 Ca parte componentă a Studiului de Fezabilitate, viitorul prestator va realiza și o analiză tehnico- economică pe baza factorilor relevanți, cum ar fi: siguranță rutieră, valori de trafic, constrângerile identificate, problemele de constructibilitate, impactul asupra mediului, costurile de investiție, timpul de călătorie, impactul socio-economic, precum și a cerințelor normelor și standardelor în vigoare. Această analiză comparativă va fundamenta alegerea clasei tehnice a drumului, respectiv Drum Expres sau Autostradă.
#GuvernareResponsabilă
#ÎmpreunăDezvoltămTeleormanul
#DrumDeMareViteză
#BucureștiAlexandria
#DezvoltămRomânia
Costel Barbu, deputat PNL Teleorman