Planul pentru construcția autostrăzii care leagă Alexandria de București a mai parcurs o etapă. După doi ani în care s-a lucrat la studiul de impact asupra mediului, proiectul a ajuns în faza obținerii avizului de mediu. Ultima dezbatere publică pe aceasta temă a avut loc la Alexandria unde au fost prezenți reprezentanții Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, CNAIR, a proiectantului care a realizat studiul de fezabilitate și autorităților locale.
Acordul de Mediu este o etapă importantă pentru aprobarea Studiului de Fezabilitate urmând ca indicatorii tehnico-economici să fie avizați de Guvern, cel mai probabil în luna martie. După aprobarea Hotărârii de Guvern, se poate începe licitația pentru contractul de proiectare și execuție al autostrăzii.
Autostrada București- Alexandria are o lungime de 77 km și traversează judetele Ilfov, Giurgiu și Teleorman. Potrivit datelor din proiect pe traseul autostrăzii sunt prevazute 33 de structuri de traversare din care 19 sunt pasaje și poduri, iar 4 din cele 10 noduri rutiere sunt amplasate în județul Teleorman între km 44 și 76. Printre dotările autostrăzii se numară și cele trei spații de servicii pe ambele sensuri de mers, iar două dintre ele se află pe raza județului Teleorman. Cei care au lucrat la acest proiect susțin că pe autostradă se va circula cu 130 km/ h, iar în unele zone cu restricții viteza va fi de 120km/h.
Pentru execuția acestor lucrari este prevăzut un termen de 36 luni din care 1 an pentru proiectare și 2 ani construcția, estimând ca termen final al investiției anul 2027.