În fiecare lună, la Mănăstirea Coșoteni, aflată la doar 3 km de Municipiul Roșiori de Vede, are loc oficierea slujbei Sfântului Maslu, un moment profund de rugăciune și vindecare sufletească pentru toți cei prezenți. Slujba, este oficiată cu multă evlavie, de către un sobor de preoți și diaconi, avându-l în frunte pe Episcopul Galaction al Alexandriei și Teleormanului.
„Slujba Sfântului Maslu, împărtășește credinciosului harul nevăzut al tămăduirii sau al ușurării suferințelor trupești dar și întărirea sufletească. Fiecare slujbă a Sfântului Maslu ne aduce aminte de marea milostivire a lui Dumnezeu față de omul în suferință. Au fost atât de multe cazuri de oameni bolnavi care aveau boli incurabile și care au venit aici în valea liniștii a Coșotenilor la această slujbă iar Mântuitorul Iisus Hristos S-a milostivit și i-a vindecat. Această putere tămăduitoare Domnul Iisus Hristos a lăsat-o Bisericii, Apostolilor și urmașilor lor, adică nouă preoților și arhiereilor.” – protos. Ciprian, Starețul Mănăstirii Coșoteni
Taina Sfântului Maslu este lucrarea sfântă săvârșită în numele Sfintei Treimi de către preotii și arhiereii (episcopii) Bisericii, prin care se împărtășește credinciosului bolnav harul nevăzut al tămăduirii, vindecării sau alinării suferințelor trupești și întărirea sufletească, iar efectul tainei depinde și de credința bolnavului și de iertarea lui de către Dumnezeu. Se numește taină, tocmai pentru că vindecarea vine în chip nevăzut și nu cum greșit spun unii, că dacă e taină, nu trebuie să se spună când se oficiază.
„În luna Februarie, Slujba Sfântului Maslu, va fi oficiată, duminică, 16 Februarie 2025, începând cu ora 16.00, și invităm pe toți cei care citesc aceste rânduri, la această Sfântă slujbă, menită să aducă întărire în credință și ușurare în suferință, pentru că prezența numeroșilor credincioși ce participă lună de lună, indiferent de condițiile meteo, au arătat dorința lor de a fi mai aproape de Dumnezeu. Lumânările aprinse și rugăciunile rostite cu smerenie au creat și creează mereu o atmosferă încărcată de liniște și har divin. De aceea, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu, ca binecuvântările acestei slujbe să aducă sănătate și pace în inimile tuturor”. – protosinghelul Ciprian, Starețul Așezământului monahal.
Întrucât Postul cel Mare se apropie, în perioada aceasta, la Mănăstirea Coșoteni se pot da sărindarele Postului Mare pentru cei vii cât și pentru cei adormiți.