Un grup de unsprezece elevi de la Școala Gimnazială „Zaharia Stancu” din Roșiori de Vede, însoțiți de trei cadre didactice, au participat în perioada 29 mai – 05. Iunie 2023 în Group mobility of school pupils, Acreditare Erasmus+ în domeniul educației școlare – 2022-1-R001-KA121-SCH-000059480, desfășurată la școala Kazim Karabekir Ilkokulu, din Istanbul, Turcia. Activitățile desfășurate au vizat teme precum ecologia, reciclarea, reutilizarea.
Elevii au învățat despre importanța protejării mediului și a plantelor prin reciclarea selectivă a deșeurilor și reducerea poluării, despre diferite tipuri de poluare, despre importanța naturii în viața omului și implicarea în acțiuni concrete de protejare a mediului.
După ce a fost vizitată școala gazdă iar cele două grupuri țintă s-au cunoscut reciproc, au luat parte la activități comune prin care și-au împărtășit experiența proprie de la nivelul școlilor din care provin, astfel asigurând o diseminare internațională a modelelor de bună practică în domeniul ecologiei, sustenabilității și dezvoltării durabile.
Elevii de la Zaharia Stancu au vizitat principalele obiective turistice din Istanbul: Moscheea Albastra,Hagia Sofia, PiataTaksim,Turnul Galata, Istanbul Aquarium, au facut o plimbare cu vaporasul pe Bosfor, au vizitat Insula Printilor si Manastirea Sf. Gheorghe, imbogatindu- si astfel cunostintele generale in legatura cu istoria, religia si traditiile locale.
Elevii au participat cu interes la toate activitatile, exersandu-si abilitatile de comunicare in limba engleza. Au facut postere cu mesaje sugestive pe tema ecologiei, au jucat jocuri despre selectarea corecta a deseurilor si au creat povesti folosind cartonase care ilustrau salvarea planetei.
Participarea la activitatile din cadrul mobilitatii finantate prin programul Erasmus+ a crescut stima de sine a elevilor implicati ,a dezvoltat sentimentul apartenentei la spatiul si valorile europene, precum si dorinta de a lua parte pe viitor la alte noi experiente Erasmus +
Disclaimer
Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.
Eugenia Bucur